lördag 13 juni 2015

Det är något skumt på gång..Polen, vad är det som händer i Polen och Ukraina?

Nu har jag varit utsatt för Polen och Ukraina i en vecka. Det är 13 juni 2015.

1. Min syster är på resa med sitt jobb ditt i en vecka.
2. Två av mina främsta intressebloggar skriver om Polen och Ukraina ur olika perspektiv. Dels är det islandsbloggen, länktill artikeln hittar du här, dels är det Carl Bildts blogg Alla dessa dagar. Artikeln han skrivit hittar du här.

Vad händer i Polen och Ukraina?

Nu måste jag dit och läsa mer om Polen och ta reda på vad det är som i görningen. Det är någonting som händer där som väcker mitt intresse.

Just nu (!) pågår ett EU-möte i lettiska huvudstaden Riga som initierats av Sverige och Polen. Länken dit hittar du här.

Får göra mer research senare... inchallah.

Polen vill att NATO bjuder in Makedonien för två dagar sedan. Polen är upprörda över en videokassettskandal från 2014, som de förnekar. Ryssland opponerar sig mot att Makedonien och Montenegro går med i NATO. NATO-trupper kommer utöva militära övningar på polsk mark. (fyra dagar sedan). USA är på Ukrainas sida, enligt ambassadören Samantha Power. Samtidigt vill USA att påven försöker påverka Ryssland så att de går till action. Läs mer om det här. USA vill också stärka sin militära roll och plats i centraleuropa. (Vad är det nu de hittar på?).

NUUUU...Nu börjar jag se vad det är... För tre dagar sedan hände något.

Man pratar om att Ukraina har en stor skuld som behöver lösas på något sätt. Man "pratar" om att lösa den med hjälp av IMF. Man vill också upphäva Ukrainas fonder.

David Lipton är ett namn som nämns.

David Lipton är VD för IMF, alltså den internationella monetära fonden. De är i Vietnam, Elfenbenskusten, Portugal, Ukraina, Bahamans och Brunei Darussalem.

De är i Azerbaijan, Kosovo och Tajikistan. De är i Latinamerika, Marocko och precis överallt.

Det är FN som skapade den. För att säkra stabilitet rent pengamässigt globalt.

Världsbra eller skumt?

De får sina pengar från guld. Genom innehav. För de v e t att guld är det enda som har värde.... inte pengar.

Varje medlemsland måste skriva på en quota, alltså en summa som beror helt på deras position i världsekonomin. Första medlemsavgiften är samma för alla länder. Hur lång tid man bestämmer sig för att vara medlem bestämmer sedan hur mycket som man måste betala. Läs mer om quotas här.

Grunden är att de vill säkra jordens resurser och hjälpa människor. I alla fall enligt deras hemsida.

Problemet är om det finns någon som kan manipulera detta sin fördel, så att det blir krig och kaos på grund av dem, eller att de får sådant inflytande att de tar över skolor, vattenresurser, mat osv så att ens frihet att välja minskar.

I vilket fall som helst så räcker det för idag. Får återkomma. Ska läsa Carl Bildts blogg en gång till nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar