måndag 21 december 2015

Allahs hemlighet nr 2Det vi fokuserar på kommer att påverka vår hälsa i längden. 

I Koranen kan vi läsa, [29:54] :

يَسْتَعْجِلُونَكَ بِالْعَذَابِ وَإِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِيطَةٌ بِالْكَافِرِينَ

När jag översätter ordet تَعْجِ på google translate blir det kryllande, myllrande, vilket då blir "Jag ska ge dig myllrande och kryllande plågor (sjukdomar) även kallad Jehennem جَهَنَّمَ, som översätts med ordet helvete.

Men det är ordet därefter som påverkar mig mest och som för mig betyder att det handlar om vårt egna energifält. Det är ordet لَمُحِيطَةٌ som betyder ungefär "till omgivande" [Googles översättning], som i min förståelse betyder någonting som omger dig, t ex ett energifält, eller aura.

Det sista ordet بِالْكَافِرِينَ översätts med ordet otrogna, de som inte tror. Ordet indikerar bara det motsatta av en som tror på Allah.

Att tro på islam, tro på Allah, betyder att man tänker på ett visst sätt. Tänka är samma sak som tro. Tänka är också samma sak som att fokusera på någonting. En muslim fokuserar därmed på Allah. Han tänker på Allah. Allah är kärlek, rättvisa (Se Allahs 99 Namn). En som inte tänker på Allah och inte fokuserar på kärlek och rättvisa m.m. är alltså en som är "otrogen", "en som inte tror", dvs en som inte fokuserar och inte förstår att vårt tänkesätt förändrar hela vår situation.

Allah förändrar nämligen inte någonting förrän vi ändrar vårt fokus.

Fokuserar vi inte på kärlek (Allah) eller rättvisa (Allah) utan istället på orättvisor och hat, så kommer vi bara att se mer och mer av det.

När någon inte fokuserar på kärlek eller rättvisa utan istället på orättvisor och hat, kommer kroppen, som i sitt naturliga tillstånd är kärlek och rättivisa i grund och botten när man är född, att börja tilldra sig sjukdomar och plågor. Dessa kan kännas både myllrande och kryllande, som energifält.

Och Allah vet bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar