torsdag 19 maj 2016

John Kerry åker på G7-mötet i HiroshimaVad kan vi förvänta oss av G7-mötet i Hiroshima?

Vilka konstiga oförklarliga händelser kommer hända en vecka och framåt som gynnar de beslut som ska tas på G7-mötet i år, 2016?

Ämnet är Ukraina så det kommer hända någonting i Europa från och med i dag och en vecka framåt som kan påskynda beslutet som kommer tas i Hiroshima.

Idag stängdes luftrummet och flygtrafiken av i stora delar av Sverige. Orsaken är "kommunikationsproblem", dvs tekniska problem. Länk finner du här. De berörda områden är mellersta och norra Sverige. Någonting är i görningen, men vad.

Ett flygplan försvann spårlöst i Medelhavsområdet. Vilka satt på flygplanet? Någon viktig person som man vill göra sig av med? Länk till det spårlösa flygplanet finner du här. Det senaste fynden eller spekulationerna är att det är ett terrordåd. Det är återigen Paris som ligger i fokus här och deras säkerhetskontroller, nu med fokus på personal, så att man får ökad kontroll.

Vi vet att USA kommer skicka John Kerry till toppmötet i Japan. Länk finner du här. Vad det innebär att han kommer dit vet vi ytterst lite om än.

Ämnen som diskuteras idag, en månad innan landschefer träffas nästa månad, är det syriska inbördeskriget, migrationskrisen i Europa och våldet i Ukraina. Irak och Afganistan, två  länder i Asien kom också på tal. Man vill också diskutera djupare vad man ska göra med södra kinesiska havet och Nordkoreas kärnvapenhot.

Agendan har inte satts ännu, men troligen kommer luftrummet och säkerheten att vara med på något sätt, mellan Europa och Kina.

Vi håller oss uppdaterade genom den här länken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar