lördag 18 juni 2016

Medvetandenivåer: Nivå 1 StrumporJag har intuitivt tagit fram en lista på olika medvetandenivåer människor är på. Jag har listat cirka 50 nivåer. Den första nivån som är den lägsta är "Strumpor och fotboll".

Vad betyder då denna nivå?

Jag har tänkt så här. Om Allah är den högsta medvetandenivån. Och vi delar in medvetandet i hundra delar. Vilken medvetandenivå ligger jag på? Vilken ligger andra på? Jag undersöker sedan med hjälp av min inre vägledning att se att människor omkring mig ligger på mellan 2-18 i medvetandenivå. Alltså väldigt lågt.

Här tänkte jag gå in lite mer på vad första medvetandenivån innebär. De flesta har instinktiv kunskap om denna nivå.

Strumpor

Shopping och spenderande kommer ofta från inre motivation som känslor, erfarenheter och kultur, säger Dr Baumgartner. Om man tittar på shopping och förvaringsbeteende, hur människor sätter ihop olika plagg till en helhet, en look, tänker många att det är slumpartat. Men alla beteenden har sin rot i någonting djupare.

Koranen

I Koranen står det inte mycket om kläder. Bara ett fåtal verser tar upp kläder. En av dem är slöjan som ska täcka. Det är det enda som står om just kläder. Syftet med slöjan står i en annan vers där kontentan är att man ska bli igenkänd. Det står ingenting om vilken färg man ska välja, eller vilka mönster man ska ha. Det står ingenting om hur själva tyget ska se ut, eller liknande. Koranen är en vägledning för de som vill öka sitt medvetande. Och ett sätt att öka sitt medvetande är att ta reda på varför slöjan, kläder och utseendet är viktigt.

Kläder och personlighetsdrag

Kläder visar hur vi är som personer. Kläder sänder också budskap till andra om vem du är och hur du tänker. Du kan med andra ord ändra din garderob för att ändra hur andra ser på dig - och till och med hur du tänker om dig själv. Vi kan använda vår klädsel som hjälp - eller som ett vapen...

Amerikaner 

Amerikaner ser på klädseln som en ekonomisk och social indikator eftersom det inte finns något rankningssystem, kastsystem, eller någon aristokrati.

Officiellt klädsystem

När man inte har ett specifikt system, hittar människor på ett eget. Det hjälper människor att ta reda på var man passar in. När ekonomin styr ens status är det ännu viktigare för människor att behålla sin känsla av ett "jag". Där hjälper kläder oss att placera oss var vi tror att vi vill vara.

The Real Housewives TV-serie

The Real Housewives fokuserar mycket på pengar. När de slåss mot varandra använder de logotyper och designers för att trycka ner de andra. De använder kläder och accessoarer både som ett verktyg för att passa in men också som ett vapen mot varandra.

Kläder skapar olika syn på människor

Har du någonsin hört att man kan döma en man på vilka skor han har på sig? Tyvärr är det inte så enkelt.

Det finns inget speciellt klädesplagg eller stil som gör att en person ser framgångsrik ut. Dr. Baumgartner rekommenderar basplagg när man vill visa sin bästa sida: en liten svart klänning, jacka, dampumps (högklackad svart sko). Dessa är klassiker.

Svart är alltså inte helt fel som färgval på klänningar.

Dessa fungerar överallt, vem du än är, var du än är, enligt Dr Baumgartner.

Det finns inga klädesplagg som i sig visar att en person inte är framgångsrik. Men allt som visar att du inte tog tid på dig, eller visar att du inte ansträngde dig, kommer ändra synen på dig, säger Dr. Baumgartner. Den värsta klädseln är den sorter som försöker att ignorera eller gömma vem du är. Eller kläder som visar att du inte varit uppmärksam på din kroppsform, ålder eller situation. All klädsel som hindrar dig från att göra ditt jobb bra sänder fel budskap.


Vad Dr Baumgartner inte säger är att kläder inte alltid sänder ut en sanningsenlig bild av personen bakom, utan en falsk bild, som kollektivt accepterats och därmed skapar olika val av kläder en viss trygghet. Man "vet" vad man får. Titta bara på uppklädda människor. De associeras antingen med bra ekonomi eller med festliga tillställningar.

Muslimer vs västerlänningar

När vi jämför muslimer med västerlänningars klädval ser vi bara två sorters klädval. Dessa är ofta baserade på två människor. Man ser inte nyanserna.

 vs. 

Men är dessa sanna generellt? Knappast.

Många muslimer klär sig idag moderiktigt, men med slöja. Många anammar tyvärr en bondgårdslook, både i Väst och i muslimska länder.

Här är ett mera nyanserat urval av både muslimska och västerländska outfits.


Muslimsk outfit


vs Västerländsk outfitJu mer vi ser nyanserna och lär känna människorna bakom desto högre medvetande får vi. Det är här resan börjar. Detta är medvetandenivå 1.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar