lördag 5 november 2016

Hur skapar man ett samhälle som passar ankungar när alla behandlas som kattungar?Vad älskar du mer än något här på jorden?

När någon uppmärksammar dig, känner dig värdefull och du kan uttrycker dig fritt. Skönhet. Självutveckling.

Man arrangerar allt runtomkring mig så att jag kan fokusera på mitt inre.

Fokus och ADHD.

ADHD = du vägrar fokusera på sådant som inte är intressant för dig. Du kan inte tvinga dig själv och ADHD uppstår när du tvingar dig själv att göra sådant du inte vill. Om du inte kan tvinga dig själv att göra saker som du inte vill, så är det en god sak. Men det betyder att du inte är som alla andra. Alla andra gör saker som är emot deras vilja. Om du bara fokuserar på saker som intresserar dig så tycker samhället att du är distraherad, och de ger dig ett piller.

Slöseri med tid när man bara tillbringar tid med underhållning?

Måste man alltid ha ett mål?

Det här händer när man blir tillsagd av livet hur man ska göra. Innan du kom hit visste du bara det som stod i broschyren - att du får göra precis som du vill. Du får testa allt möjligt. Om du vill.

Att ha ADHD är att vara onormal, men du måste lära dig att älska dig själv för att du är speciell.

Ex. du är en ankunge som växte upp bland kattungar. När ankungen säger kvack och inte kan följa med kattungarna så är det okej. Ankungen vill och kan göra annat.

Vad gör en ankunge om den slutar göra som kattungarna.

1. Gå ifrån kattungarna
2. Självkärlek - du kan inte tvinga fram det - det är bara där. ex. Spiritualitet hur vet du att du gör det av kärlek? Du kan inte sluta göra det...
3. Få din hjärna att sluta styra hjärtat och låt hjärnan förstå hjärtat istället.
4. Stanna upp och tänk efter - är detta del av kattungarnas nöjen eller ankungarnas?
5. Visst är det lite läskigt att börja göra som ankungarna gör, men sedan när man bemästrat det kommer man att bli skicklig och folk kommer förstå dina talanger.
6. En sak som många känner som läser detta är att saker och ting måste förändras. Vi måste tillåta ankungarna att bli ankungar och sluta behandla alla som kattungar.
7. Du passar inte in. Och det är ok. Skapa ett liv som passar dig.

Hur börjar man?

Gör mer av det du redan tycker om att göra. Du behöver inte städa huset - förrän du känner dig inspirerad att göra det. Det kommer en dag när du faktiskt har lust att göra det. När du följer dina passioner kommer du att få överflöd och du kommer att få pengar så du kan få någon som kan städa ditt hus.

Samhället kommer tycka du är en hemsk person som är oansvarig. Dina barn kommer ramla ner för balkongen och du kommer hamna på gatan. Men det är bara människor som inte bryr sig om dig som säger så.

Kan man glömma bort människorna i samhället? Kan man glömma ens familj?

Nej.

Samhället säger att du måste vara på ett visst sätt. Du förväntar dig därför reaktionen du kommer att få och det är smärtsamt. Du kom inte hit för att uppleva kontraster - så att du vet vad du inte vill ha så att du vet vad du vill ha.

Du vill vara ovillkorlöst älskad.

Men respekt och ovillkorlös kärlek - hur går det ihop?

Det är nästa fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar