fredag 3 mars 2017

Rosacea och acne


Jag har sedan mer eller mindre tio år tillbaka drabbats av rosacea. Läkarna säger att det inte går att göra någonting åt det och att man inte vet orsaken till att man drabbas.

Men jag håller i min hand Metaphysical Anatomy av Evette Rose där man kan läsa orsaken till Rosacea.

Huvudorsaken till att man får rosacea är att man som barn fått lära sig att man skulle bli sedd men inte hörd och att man blivit nedtystat och hyssjad alldeles för mycket.

Rosacea betyder att man håller inne med en stark ilska som triggas igång när folk irriterar en. Oftast härstammar denna ilska från en spänd relation till en förälder som hade temperament och använde sig av skarpa, sårande ord.

Den med rosacea är den som försöker att hålla ihop familjen, både sina släktingar, föräldrars och sin makes och barnens familjer. Den med rosacea känner sig ansvarig för allas lycka, framgång och näring.

Den med rosacea pressar sig själv alldeles för hårt, eftersom man bara kände sig värderad efter att man arbetat hårt. Svaga ansträngningar straffades, vilket orsakade att man gav allt, och att man gav mer än man orkade.

 • Den med rosacea känner sig obetydelsfull och att folk inte vill lyssna på en. Frågan är vem det är från början som fick dig att känna dig så?
 • Den med rosacea känner sig tryggare att förtränga sina behov och åsikter och hålla undan dessa när de är med andra. Anledningen är att man associerar händelsen när man uttrycker sina behov med straff.
 • Den med rosacea har blivit straffad på något sätt. Varför blev du straffad?
 • Vem var den dominanta föräldern? Vilken relation hade du till denna förälder?
 • Hur känner du inför det faktum att du bär många bördor och ansvar?
 • Människor i barndomen och tonåren och även idag kommunicerar bryskt med den med rosacea. Ord sticker in som knivar.
 • Den med rosacea är rädd för att prata om sin ilska och sin sorg. Varför? Vad hände när du gjorde det när du var liten? Vad händer när du gör det idag?
 • Den med rosacea låter sin ilska byggas upp tills den blir som en tryckkokare och pyser ut. Den med rosacea kände sig när den var liten och även idag att hen bara var säker under dessa pysstunderna. Hade en eller båda av förälderna samma mönster?
 • Den med rosacea var straffad oförväntat, vilket gjorde denne osäker och rädd för vad som skulle hända sedan.
 • Det är stor chans att den med rosacea har upplevt något trauma som har med den delen av kroppen att göra, oftast ansiktet.
 • Rosacea brukar ofta blir värre i samband med alkohol, men också socker. Vad kan du få från alkohol och socker som du inte kan få någon annanstans?

ACNE

Den med acne är blyg. Inte bara blyg utan smärtsamt blyg och osäker på sin plats och roll i världen. Den med acne känner att den fått nog av stagnation och utan mål och riktning. Nu har frustrationen och ilskan nått en punkt som ligger och bubblar under ytan, under huden.

Den med acne känner ett förakt mot andra och hur lätt de har att passa in i sociala grupper medan den med acne inte känner att den passar inte, den har inte något att komma med. Varför skulle någon bry sig om hen?

Den med acne, har precis som den som har dålig syn, svårt att tro på sin egen förmåga och se sina talanger. Den med acne ser inte hur hen kan bli framgångsfull eller självständig och när de ser andras framgångar påminns de om vad hen aldrig kan nå.

Acnen förstärker bara denna osäkerhet och den smärtsamt blyga naturen hos den med acne. Något håller på att förändras och förändringar håller på att ske. Men förändringarna får en att känna att man har blivit tvingad in i rampljuset innan man är bekväm med den.

Att vara bakom ridåerna och bakom scenen långt från publiken får den med acne att känna sig bekväm och säker och trygg, vilket hen längtat efter.

Det finns obearbetad sorg som inte kan spåras till ett specifikt tillfälle eller tid eller plats, vilket gör att hen känner oro och ångest.

Den med acne gömmer sig bakom en kontrollerad fasad som hjälpt hen, fastän familjemedlemmar är medvetna  om hur hen egentligen känner sig. Spänningar inom familjen är många och stora och påverkar hen, vilket skapar intensiv ilska som kommer till ytan.

Allt en person med acne vill är att bli accepterad av andra utan att behöva göra någonting.

OM man fortsätter ha acne som vuxen betyder det att ett socialt trauma med samma kön eller motsatt kön hände under tonåren då man socialiserades.

Den med acne dras omedvetet till händelser, människor och problem/äventyr som leder till samma trauma i slutändan, så att man kan lösa traumat.

GRÄNSSÄTTNING - Vad gillar du? Vad accepterar du?

Den med acne sätter bara gränser utifrån rädsla. Rädslan är motiverad av fly- eller fäktainstinkten. Du vet inte vad du ska göra. Det är viktigt att du löser ilskan oc inte använder den som en källa till makt.

UTMANING

Den med acne måste börja träna på att känna sig trygg med att synas, och känna makt utan ilska och inte vara rädd att motsatt kön ska ge en ovälkommen uppmärksamhet.

Dina föräldrar hade med stor trolighet olösta konflikter likt dina och du måste börja släppa taget om deras trauman och bara fokusera på ditt eget liv.

Mat med ohälsosamma fetter, oljig mat och mättat fett ska undvikas av den med acne.


Uppdatering sedan 3 mars  2017. 

Jag har under bara nio månader börjat få bukt med min rosacea och acne. Dels har jag tagit itu med min kost, men även kontrollerat mina hälsovärden och jag har jobbat intensivt med skam och skuld-känslor jag haft inom mig. 

Jag har fått veta att mina blodfetter är alldelels för höga och måste sänkas. Mitt hjärta mår inte bra. Jag har fått veta att mitt järnvärde var extremt lågt, nära noll, mitt d-vitaminvärde långt under lägsta rekommenderade, att mitt kortisolvärde är extremt lågt, vilket allt tillsammans visar min hälsostatus. 

Jag har tagit itu med detta genom olika saker. Dels går jag till en bioresonansterapeut för att jobba med min energi och med min vibration med hjälp av en maskin. Dels får jag tillskott i from av järndroppar som tillsammans med d-vitamin, selen, zink, b-vitaminer, och magnesium hjälpt upp mina värden så järnvärdet nu är inom lägre, men normala värden. Det tar fyra månader för järnförrådet att fyllas på igen och nu har det gått tre månader sedan jag påbörjade behandlingen. D-vitaminet har ökat, men eftersom den är inkapslad i benmärg och ryggrad så tar det längre tid att byggas upp liksom det tar lång tid att brytas ned. Osteoporosis sker inte över en natt. 

Jag har också fått veta att mina binjurar inte mår bra och jag tar adrenawhole och adrenacortex för detta. Sköldkörteln mådde inte heller bra, men var inom lägre området av normala referensvärden. Nu är värdena optimala, senast jag mätte dem. Jag tar jod för detta. 

Min rosacea och det mesta av min acne försvann så snart mitt immunförsvar började att komma tillbaka. Det skedde i samband med att jag ville skilja mig. Det fick upp min mans ögon på sig själv och nu har han börjat att jobba med sina egna inre trauman och känslor och förstår hur de uppstår och hur man hanterar dem på ett bättre sätt. Det gjorde stor skillnad. Han blev medveten om hur dömande han var, vilket hela tiden varit mitt problem. Jag har känt sådan skam på grund av vem jag är, och han har varit den som inte kunnat döma. Han jobbar fortfarande med detta. Men rosacean är borta idag, i december 2017. Jag har en del acne som poppar upp då och då, speciellt när jag äter sädesslag, för mycket salt och fett, eller för mycket socker och dricker för lite vatten. Men mitt ansikte är helt förändrat. 

Kommentera nedan din väg mot hälsa eller berätta om din rosacea nedan. 

Ha en fortsatt skön dag. Imorgon är det julafton. 

Här är en länk till bioresonansterapi om du är intresserad: 
samt en länk till företaget jag tog proverna hos:
För att veta mer om hur man integrerar skam och skuld, och slutar känna dem, googla Teal Swans videor på youtube. 

Teal Swan: how to deal with shame. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar