måndag 6 mars 2017

Utmattningssyndrom = trötta binjurar


Jag har diagnosen utmattningssyndrom vilket innebär att mina binjurar, levern och bukspottkörteln har arbetat hårt en lång tid och att uttröttade och försvagade. Detta påverkar hela kroppen från sköldkörteln till muskler och hjärnan.

Därför vill jag nu undersöka vad det är som ligger som rot till utmattningssyndrom.

Jag slår upp Evette Rose's lexikon över metafysisk anatomi och läser:

Den med utmattningssyndrom oroar sig alldeles för mycket över livet och beskrivs som stresshuvud.

Den med utmattningssyndrom är duktig på att skapa orealistiska scener i huvudet och agerar sedan emotionellt som om det redan har hänt vilket tar på krafterna.

Den med utmattningssyndrom oroar sig över saker som inte hänt än och skiljer inte på vad som är realistiskt och vad som är orealistiskt hot.

Det finns ofta många olösta släkttrauman i bakåtled som kommer upp till ytan. Att vara social prioriteras lägst eftersom relationer med människor har blivit parasitiska och dränerar en på kraft och energi.

Den med utmattningssyndrom har under lång tid inte haft mycket energi att ge och dela med andra, så du började att dra dig undan från din omgivning. Detta var ditt sätt att sätta gränser och bevara energi.

Genom att gömma dig från saker som orsakar dig stress, skapar du tid för dig själv.

Problemet är att du samtidigt känner att du är ansvarig för folk omkring dig. Du tar även på dig skulden för allt som går fel i familjen. Man har litat på att du är den som fixar allt, oavsett omständigheterna.

Rädsla för misslyckande skapar motivation att arbetar ännu hårdare. Tyvärr är det för dig suddigt vad som är ditt ansvar och vad som är andras.

Den med utmattningssyndrom har svårt för att vara tålmodig, eftersom du inte väntar på att allt ska ha sin gilla gång. I situationer där du inte har något val med annat än att vänta projicerar du stora kontrollproblem.

Som ett resultat av bristen på kontroll i ditt liv, överkompenserar du genom att ta på dig för mycket. Detta självsabotage orsakar att du tröttar ut dig själv utan något positivt resultat.

För att förstå mer om vad du ska göra när du känner att du vill ha makt och kontroll men inte längre har det, titta på den här videon When things Are out of Control med Teal Swan.

För att förstå mer om vad du ska göra när du känner att du tar på dig för mycket ansvar, men inte längre orkar med det, titta på den här videon Responsibility med Teal Swan.

För att förstå hur kroppen och tanken hänger ihop och lära känna Evette Rose, Teal Swan och Wisdom from North, titta på den här videon The hidden truth about your Health.

Vill du läsa liknande artiklar?

Roten till Rosacea och acne
101 mot läkning, lycka och framsteg: Närsynthet


Tack för att du läste.

Om du gillade det du läste kommentera nedan.
Om du läste mer än fem minuter, prenumerera på nya inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar